Example One Eπεξεργασία Εικόνας ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ PHOTOSHOP ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Example Two Εισαγωγή στο Photoshop ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Διδάσκουσα: Μαρίλια Φωτοπούλου
Επίπεδο: Εισαγωγικό

Οnline Live Sessions
Νέο τμήμα: 08/04 – 04/06/2021

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Πέμπτη, 19.00-21.00

Αριθμός συμμετεχόντων: 12
Βεβαίωση Παρακολούθησης: Ναι

Το online σεμινάριο “Επεξεργασία Εικόνας” καλύπτει τον κύκλο της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων μέσω του δημοφιλούς προγράμματος Adobe Photoshop. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος και η παροχή πρακτικών γνώσεων σχετικά με τη διαχείριση και τη χρήση των εργαλείων και των απαραίτητων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα να παρεμβαίνουν δημιουργικά στις φωτογραφίες τους.

Θεματικές ενότητες:
• Γνωριμία με το περιβάλλον του Photoshop: εργαλειοθήκη, παλέτες, μενού
• Μορφότυποι αρχείων εικόνων
• Χρωματικά μοντέλα και χρωματικοί χώροι
• Διόρθωση χρώματος και τονικότητας
• Ανάλυση των layers (επιπέδων) και χρήση των adjustment layers
• Δημιουργία και επεξεργασία μασκών
• Αλλαγή διαστάσεων και ανάλυσης εικόνας
• Τεχνικές μετατροπής έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη
• Αφαίρεση ανεπιθύμητων στοιχείων (ρετούς)
• Επεξεργασία και διαχείριση RAW αρχείων
• Αποθήκευση και προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο

Διάρκεια
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 8 συναντήσεις, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών. Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, το πρώτο κάθε Τρίτη από τις 23 Μαρτίου έως και τις 18 Μαΐου 2021 (πλήρες), το δεύτερο κάθε Πέμπτη από τη 1 Απριλίου έως και τις 27 Μαΐου 2021, και 19:00-21:00 (νέο τμήμα).

Μεθοδολογία διδασκαλίας
Τα μαθήματα διενεργούνται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και παράδοση του μαθήματος. Μέσω ζωντανής μετάδοσης, η διδάσκουσα μοιράζεται την οθόνη της, επεξεργάζεται φωτογραφίες μέσα στο πρόγραμμα και κάνει επίδειξη χρήσης εργαλείων και τεχνικών, σε πραγματικό χρόνο. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ενεργά μέσω υπολογιστή και μπορούν να συνομιλούν, προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται σε μια κανονική τάξη.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η προσωπική εξάσκηση των εκπαιδευομένων μέσω ανάθεσης εργασιών που συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση των λειτουργιών του προγράμματος. Σε κάθε μάθημα, παρέχεται στους εκπαιδευεόμενους διδακτικό υλικό (προαιρετικές ασκήσεις εφαρμογής, συνοπτικές σημειώσεις, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης) και καθοδήγηση, επιλύονται απορίες και υπάρχει παρακολούθηση της προόδου τους, ώστε να είναι σε θέση να χειρίζονται το Photoshop με ευχέρεια και αυτοπεποίθηση.

Απαιτούμενος εξοπλισμός & λογισμικό
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις υπολογιστή για την παρακολούθηση, ωστόσο προσφέρεται μία εισαγωγική συνεδρία 15 λεπτών δωρεάν, εάν ζητηθεί, για να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τη χρήση της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Οι εκπαιδευόμενοι χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο. Για την εφαρμογή των ασκήσεων θα πρέπει να διαθέτουν Η/Υ με εγκατεστημένο το πρόγραμμα.

Πιστοποιητικό


Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δίδατρα & Τρόποι καταβολής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για το σεμιναριακό πρόγραμμα ανέρχεται στα 110€. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 40€. Το υπόλοιπο ποσό των 70€ θα πρέπει να καταβληθεί έως την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου.

Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης, πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, καθώς και μέσω PayPal.

Με την επιβεβαίωση της δυνατότητας συμμετοχής σας θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων.Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία

Τ: 210 9211 750 (Δευ-Παρ. 11:00-15:00 & 18:30-21:30)
E: contact@hcp.gr