Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διδάσκων: Στέργιος Καράβατος
Διάρκεια: 6/4, 7/4, 11/4

Τρόπος διεξαγωγής: Διά ζώσης + online
Αιτήσεις: έως 20 Μαρτίου  2024

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Βεβαίωση Παρακολούθησης: Ναι

Τρεις πολυ-θεματικές συναντήσεις όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε εκείνες/ους που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.

Διδακτικές ενότητες
• Συνοπτική θεωρία: ιστορική επισκόπηση από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι τις μέρες μας. Σύγχρονες πρακτικές της φωτογραφίας, με έμφαση στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και τη χρήση της ως ντοκουμέντο. Σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με άλλα μέσα και μορφές τέχνης.
• Τεχνική: κύριες λειτουργίες και δυνατότητες φωτογραφικής μηχανής, βασικές τεχνικές παράμετροι λήψης ψηφιακής φωτογραφίας, βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
Πρακτική εξάσκηση: επιτόπιες ασκήσεις, ομαδικές εξωτερικές φωτογραφίσεις, κριτική προσέγγιση–ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.

Μεθοδολογία εκπαίδευσης
Το βασικό μέρος της εκπαδευτικής διαδικασίας διενεργείται δια ζώσης με φυσική παρουσία και περιλαμβάνει εναλλαγή διαλέξεων-παρουσιάσεων με πρακτική εξάσκηση. Συμπληρωματικά, θα πραγματοποιηθεί μία τρίτη συνάντηση εξ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Zoom σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και κριτική ανάλυση των εικόνων. Παρέχονται σημειώσεις.

Πρόγραμμα
Σάββατο 6 Απριλίου, 11.00 – 18.00  (7 ώρες με ωριαίο διάλειμμα)
Κυριακή 7 Απριλίου, 11.00 – 14.00 (3 ώρες)
Πέμπτη 11 Απριλίου, 18.30 – 21.30  (3 ώρες) Online Live Session

Χώρος διεξαγωγής
Oι δια ζώσης συναντήσεις του εργαστηρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Συγγρού (50 μέτρα από το σταθμό Συγγρού-Φιξ).

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 90€. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με άμεση καταβολή του συνολικού ποσού των διδάκτρων. Η καταβολή γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης, πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, καθώς και μέσω PayPal. Με την επιβεβαίωση της δυνατότητας εγγραφής σας θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώνοντας την online αίτηση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Tηλ: 210 9211750 | 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 10:30-20:30
e-mail: contact@hcp.gr