Διδάσκουσα: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 7 συναντήσεις των 2 ωρών

Περίοδος: 16 Μαρτίου – 27 Απριλίου 2024
Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο, 12:00-14:00

Τρόπος διεξαγωγής: δια ζώσης
Αριθμός συμμετεχόντων:
12 άτομα

Το Εργαστήριο έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση για πειραματισμό με τις δημιουργικές και αφηγηματικές δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου.

Σε μια εποχή που η εικόνα είναι ευρέως διαδεδομένη, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να γίνει όχημα εξερεύνησης και δημιουργίας στο γοητευτικό κόσμο της φωτογραφίας.

Διαβάζοντας τη γλώσσα των εικόνων πολύπλευρα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και τους κανόνες της οπτικής αφήγησης μέσα από τη γνωριμία με το έργο σημαντικών φωτογράφων, αλλα και μέσα από την πράξη με αφορμή ασκήσεις – εργασίες που ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Στόχος του Προγράμματος είναι να αναζητήσουν και να αποτυπώσουν οι έφηβοι μέσα από το φωτογραφικό τους φάκο τη δική τους οπτική εκδοχή του κόσμου και τη θέση τους μέσα σε αυτόν.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την επικοινωνία στην ομάδα, τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων.

Η μεθόδευση της διδασκαλίας και η προσέγγιση των θεμάτων προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας των εφήβων, αλλά και του κάθε συμμετέχοντα χωριστά.

Ημερομηνίες σεμιναρίου
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 7 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 16 Μαρτίου έως και τις 27 Απριλίου 2024 (12:00-14:00).

Χώρος διεξαγωγής
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Συγγρού (50 μέτρα από το σταθμό Συγγρού-Φιξ).

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για όλα τα μαθήματα είναι 100€. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Επιπλέον παροχές
1. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.
2. Προτεραιότητα συμμετοχής σε πρωτότυπες δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2024 στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Tηλ: 210 9211750, 6932235555 | Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 11:00-20:00
E-mail: contact@hcp.gr

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 3 Φεβρουαρίου. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την online αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Tηλ: 210 9211750 | 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 10:30-20:30
e-mail: contact@hcp.gr