Διδάσκουσα: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 8 συναντήσεις των 2 ωρών

Περίοδος διεξαγωγής: 7 Οκτωβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2023
Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο, 12:00-14:00

Αιτήσεις: έως 4 Mαρτίου 2023
Αριθμός συμμετεχόντων:
10 άτομα

Το Εργαστήριο έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση για πειραματισμό με τις δημιουργικές και αφηγηματικές δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου.

Σε μια εποχή που η εικόνα είναι ευρέως διαδεδομένη, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να γίνει όχημα εξερεύνησης και δημιουργίας στο γοητευτικό κόσμο της φωτογραφίας.

Διαβάζοντας τη γλώσσα των εικόνων πολύπλευρα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και τους κανόνες της οπτικής αφήγησης μέσα από τη γνωριμία με το έργο σημαντικών φωτογράφων, αλλα και μέσα από την πράξη με αφορμή ασκήσεις – εργασίες που ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Στόχος του Προγράμματος είναι να αναζητήσουν και να αποτυπώσουν οι έφηβοι μέσα από το φωτογραφικό τους φάκο τη δική τους οπτική εκδοχή του κόσμου και τη θέση τους μέσα σε αυτόν.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την επικοινωνία στην ομάδα, τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων.

Η μεθόδευση της διδασκαλίας και η προσέγγιση των θεμάτων προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας των εφήβων, αλλά και του κάθε συμμετέχοντα χωριστά.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Χώρος διεξαγωγής
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Συγγρού (50 μέτρα από το σταθμό Συγγρού-Φιξ).

Μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος
To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ακολουθεί πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς και αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θέτει η πανδημία, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα μέλη της εκπαιδευτικής του κοινότητας για τα θέματα που σχετίζονται, άμεσα, ή έμμεσα, με αυτή.

Κόστος συμμετοχής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για όλα τα μαθήματα είναι 120€. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων. Παρέχεται έκπτωση 15% σε όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενο εργαστήριο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας.

Επιπλέον παροχές
1. Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
2. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.
3. Προτεραιότητα συμμετοχής σε πρωτότυπες δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για εφήβους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2023 στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Tηλ: 210 9211750, 6932235555 | Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 11:00-20:00
E-mail: contact@hcp.gr

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 4 Μαρτίου. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την online αίτηση/εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Tηλ: 210 9211750 | 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 10:30-20:30
e-mail: contact@hcp.gr