Εργαστήριο Φωτογραφίας για Εφήβους 13-17 ετών
Τριήμερο εργαστήριο με θέμα τη μεσογειακή διατροφή
ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΩΡΩΝ
ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ: 15, 17, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
TOΠΟΘΕΣΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ &
ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού project “Foodprint: The Mediterranean Diet Revised” το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, καλεί έφηβους και νέους, ηλικίας 13-17 ετών, να συμμετέχουν σε τριήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή.

Με αφετηρία προσωπικές ιστορίες που αναδεικνύουν τη σημασία που έχει το φαγητό στην καθημερινότητά τους, οι συμμετέχοντες θα συνδέσουν τη φωτογραφία με τη διατροφή. Υπό την καθοδήγηση της φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν τεχνικές και εκφραστικοί κώδικες της φωτογραφικής γλώσσας, καθώς και μέθοδοι πειραματισμού που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αφήγημα γύρω από την ιδέα της διατροφής και τον άνθρωπο.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει τον πειραματισμό, προωθεί την επικοινωνία στην ομάδα και ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων.

Επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό από το εργαστήριο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που θα δημιουργηθεί με αφορμή την έκθεση Foodprint στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ στην Αθήνα το φθινόπωρο 2023.

Πρόγραμμα εργαστηρίου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 συναντήσεις των τριών ωρών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15/09 (16:30-19:30), την Κυριακή 17/09 (12:30-15:30) και τo Σάββατο 23/09 (12:30-15:30).

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο εργαστήριο συμπληρώνοντας την online αίτηση. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Tηλ: 210 9211750 | 6932235555
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 10:30-20:30
e-mail: contact@hcp.gr

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η Μυρτώ Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις σπουδές της στις καλές τέχνες με ειδίκευση στη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Το 2006 ήταν υπότροφος στο ICP (International Center of Photography) στη Νέα Υόρκη. Το 2019/2020 έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει προταθεί για το βραβείο Prix Pictet και υποτροφία του Magnum Foundation. Συνεργάζεται με διεθνείς εκδόσεις και οργανισμούς όπως με το περιοδικό Smithsonian, τον οίκο Dior, το National Geographic, το περιοδικό TIME, τους New York Times και άλλους. Εκπροσωπείται από την Redux Pictures στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FOODPRINT
Το Foodprint ξεκίνησε και διοργανώνεται από την Anemon Productions (Αθήνα) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος εταίρος είναι το Goethe-Institut της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το φωτογραφικό εργαστήριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Κωστοπούλου.