HCP Network Websites

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Εντατικός σεμιναριακός κύκλος 10 εβδομάδων.
Νέο διαδικτυακό (e-learning) πρόγραμμα επιμόρφωσης στη φωτογραφία.

Διδάσκων: Στέργιος Καράβατος

Έναρξη μαθημάτων: 26 Μαρτίου 2019

Αριθμός συμμετεχόντων: 16

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, μετά την πολύχρονη λειτουργία των διά ζώσης εργαστηρίων φωτογραφίας, διοργανώνει εντατικό εξ αποστάσεως σεμινάριο Eισαγωγής στην Tεχνική και Aισθητική της Φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα ευέλικτης μεθοδολογίας, το οποίο ενσωματώνει συγκεκριμένες πρακτικές που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθοδήγηση και επικοινωνία.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές τεχνικές παραμέτρους της λήψης, σύνθεσης και φωτισμού και η πρακτική τους εξάσκηση πάνω στις κύριες θεματικές και προσεγγίσεις του φωτογραφικού μέσου, όπως το πορτραίτο, το στιγμιότυπο, η τοπιογραφία ή το still life.

Το εξ αποστάσεως σεμινάριο θα διαρκέσει από τις 26 Μαρτίου μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019 και θα αναπτυχθεί σε 10 εβδομαδιαίες ενότητες, συνδυάζοντας την παροχή βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων και έτερου διδακτικού υλικού από την ειδική ιστοσελίδα, με την ανάθεση ασκήσεων και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων και την εξ αποστάσεως επικοινωνία μέσω ατομικών και ομαδικών διαδικτυακών συνεδριών.

Βιντεοσκοπημένα Μαθήματα

Παρουσιάσεις σε μορφή βίντεο με συγκεκριμένη θεματολογία προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε μαθήματος, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της διδακτέας ύλης.

Web Conference

Προγραμματισμένες ομαδικές βιντεοκλήσεις προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συνεργασία και αλληλεπίδραση με το διδάσκοντα αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα.

Ατομικές Συνεδρίες

Επικοινωνία εξ αποστάσεως µέσω προγραµµατισµένων τηλεδιασκέψεων μεταξύ του επιβλέποντος-διδάσκοντος και του κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά για την παροχή εξατομικευμένων συμβουλών και την επίλυση αποριών.

Δημιουργία και Κριτική Φωτογραφικού Έργου

Ανάθεση φωτογραφικών - δημιουργικών εργασιών με στόχο την εξοικείωση στην πράξη με την αισθητική και την τεχνική του μέσου. Περιλαμβάνει κριτική ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.

Διδακτικό Υλικό

Παροχή διδακτικού υλικού, αποτελούμενο από σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή και πρόσθετη βιβλιογραφία. Το υλικό διατίθεται σταδιακά, ανά διδακτική ενότητα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας.

Δια Ζώσης Συνάντηση

Δια ζώσης ομαδική συμβουλευτική συνάντηση (προαιρετική). Η συναντήση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα, επομένως ο εκπαιδευόμενος μπορεί να την παρακολουθεί όποτε και όσες φορές θέλει.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δίδακτρα & Τρόποι Πληρωμής

Το συνολικό κόστος συμμετοχής για το εξ αποστάσεως σεμινάριο είναι 280€. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με άμεση καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 140€ είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης είτε απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευ-Παρ 10.30-15.30 & 18.30-21.30). Το υπόλοιπο ποσό των 140€ θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των 70€, εκ των οποίων η πρώτη έως τις 8 Απριλίου και η δεύτερη έως τις 2 Μαΐου. Για καταβολή του ποσού εφάπαξ προσφέρεται έκπτωση 5% (πριν από την έναρξη των μαθημάτων). Με κάθε εγγραφή δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευ-Παρ 10.30-15.30 & 18.30-21.30). Το εξ αποστάσεως εργαστήριο λόγω της φύσης του απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους από όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ωστόσο, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία των συμμετεχόντων με τον διδάσκοντα και ως εκ τούτου τηρείται σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Επικοινωνία
Τ: 210 9211751 (10.30-15.30 & 18.30-21.30), E: contact@hcp.gr