Δημιουργική Φωτογραφία
2ος Κύκλος (e-learning)
Φωτογραφικές Εφαρμογές & Δημιουργικές Πρακτικές
Eξ αποστάσεως (e-learning) πρόγραμμα επιμόρφωσης στη φωτογραφία

Περίοδος μαθημάτων:
6 Mαρτίου  – 19 Ιουνίου 2024

Διδάσκων: Στέργιος Καράβατος
Αριθμός συμμετεχόντων: 12

Τρόπος υλοποίησης:
Οnline Live Sessions
& Πλατφόρμα e-Learning

Ο δεύτερος κύκλος του εξ αποστάσεως προγράμματος μαθημάτων Δημιουργικής Φωτογραφίας (Φωτογραφικές Εφαρμογές & Δημιουργικές Πρακτικές) απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο. Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση της φωτογραφικής αναπαράστασης ως καλλιτεχνική δημιουργία και ως μέσο επικοινωνίας, η εξέλιξη σε τεχνικό και αισθητικό επίπεδο και η πρακτική εξάσκηση με τελικό στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωση ενός προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ που να αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχήμα σύγχρονης διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, το οποίο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και ενσωματώνει τα κατάλληλα εργαλεία που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθοδήγηση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση συμμετεχόντων και εκπαιδευτή.

Η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται μέσω ειδικά διαμορφωμένης και φιλικής προς το χρήστη ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυάζοντας τη διενέργεια online μαθημάτων σε “ψηφιακή τάξη” μέσω ζωντανής τηλεδιάσκεψης, την παροχή βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων και διδακτικού υλικού, με την ανάθεση ασκήσεων και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων. Η διάρθρωση του προγράμματος των μαθημάτων και τα σχετικά διδακτικά εργαλεία προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους ευελιξία στον χώρο, τον χρόνο και τον ρυθμό της μάθησης και διασφαλίζουν εξατομικευμένο χαρακτήρα μάθησης. 

Πρόγραμμα συναντήσεων
Οι ομαδικές συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης διεξάγονται ημέρα Τετάρτη και ώρες 18.30 – 21.30.
Οι τρεις ατομικές συνεδρίες, διάρκειας 20 λεπτών, πραγματοποιούνται σε ημέρα και ώρα που σας βολεύει καλύτερα.

Online Live Sessions

Ομαδικές συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, συνολικής διάρκειας 21 ωρών, με απευθείας διδασκαλία και καθοδήγηση σε ζωντανή σύνδεση (live streaming), με το διδάσκοντα αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα.

Ατομικές Συνεδρίες

Επικοινωνία εξ αποστάσεως µέσω τριών προγραµµατισµένων τηλεδιασκέψεων μεταξύ του επιβλέποντος-διδάσκοντος και του κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά για την παροχή εξατομικευμένων συμβουλών και την επίλυση αποριών.

Βιντεοσκοπημένα Μαθήματα

Παρουσιάσεις σε μορφή βίντεο με συγκεκριμένη θεματολογία προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε μαθήματος, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της διδακτέας ύλης.

Δημιουργία και Κριτική Φωτογραφικού Έργου

Ανάθεση φωτογραφικών - δημιουργικών εργασιών με στόχο την εξοικείωση στην πράξη με την αισθητική και την τεχνική του μέσου. Περιλαμβάνει κριτική ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.

Διδακτικό Υλικό

Παροχή διδακτικού υλικού, αποτελούμενο από σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή και πρόσθετη βιβλιογραφία, δικτυογραφία και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Μάθησης

Το διδακτικό υλικό του προγράμματος διατίθεται σταδιακά, ανά διδακτική ενότητα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικής τάξης.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δίδακτρα & Τρόποι Πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο καταβολής (εφάπαξ ή με δόσεις).
α) Για εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 220€.
β) Για καταβολή σε δύο δόσεις το κόστος ανέρχεται στα 260€. Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 130€. Το υπόλοιπο ποσό των 130€ καταβάλλεται έως τις 15 Απριλίου 2024.
Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης, πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, καθώς και μέσω PayPal.
Με την επιβεβαίωση της δυνατότητας συμμετοχής σας θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων.

Επιπλέον παροχές
1. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, η οποία αριθμεί 6.000 τίτλους φωτογραφικών βιβλίων.
2. Δωρεάν είσοδος στις εκθέσεις του Athens Photo Festival.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευ-Παρ 11.00-15.00 & 18.00-21.00). Το εξ αποστάσεως εργαστήριο λόγω της φύσης του απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους από όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ωστόσο, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία των συμμετεχόντων με τον διδάσκοντα και ως εκ τούτου τηρείται σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να υπερβεί τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Επικοινωνία
Τ: 210 9211751 (Δευ-Παρ 11.00-15.00 & 18.00-21.00), E: contact@hcp.gr