HCP Network Websites

Εργαστήριο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΙII

Personal Project Development

Διδάσκοντες:
Κωστής Αντωνιάδης,
Κώστας Γουδής

Έναρξη τρίτου κύκλου:
5 Νοεμβρίου 2018
Διάρκεια
: 12 εβδομάδες

Σύνολο ωρών: 36
Ημέρα και ώρα διεξαγωγής
:
Δευτέρα, 18.30 – 21.30

Το εργαστήριο αυτό αναπτύσσεται μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα 12 εβδομαδιαίων συναντήσεων και προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ένα σχήμα συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), προκειμένου να εργαστούν εντατικά με τελικό στόχο την ολοκλήρωση μιας φωτογραφικής εργασίας (portfolio) που θα αντικατοπτρίζει τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα.

Με τη στήριξη και καθοδήγηση των διδασκόντων και την ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας, θα αναπτυχθεί ένας συστηματικός διάλογος που θα αναλύει τις ιδιαιτερότητες των πρότζεκτ των σπουδαστών και θα προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα εξέλιξης, οργάνωσης και παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης φωτογραφικής εργασίας ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των διδασκόντων στην κριτική ανάλυση των εργασιών επιτρέπουν μια βαθύτερη διερεύνηση των δυνατοτήτων κάθε συμμετέχοντα.

Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από παρουσίαση και σχολιασμό φωτογραφικών εργασιών σημαντικών δημιουργών, τις σύγχρονες πρακτικές και μορφές παρουσίασης (photobooks, εκθέσεις, ιστοσελίδες) και η επίδρασή τους στη νοηματοδότηση του έργου.

Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με όλα τα ενδιάμεσα στάδια μορφοποίησης του προσωπικού τους πορτφόλιο, τη διαδικασία επιλογής εικόνων και την έννοια της φωτογραφικής σειράς και διαδοχής (editing and sequencing). Έμφαση δίνεται στη διαρκή παρακολούθηση και κριτική ανάλυση της δουλειάς που παράγεται και στην παροχή εξατομικευμένων συμβουλών σε οποιοδήποτε θέμα είναι κρίσιμο για την πρόοδό της.

Τελικός στόχος είναι μια προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση του φωτογραφικού πορτφόλιο των συμμετεχόντων, η διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κειμένου και η προετοιμασία μιας εκθεσιακής πρότασης ή παραγωγή ενός self published photobook. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα δίκτυα επικοινωνίας και προώθησης του καλλιτεχνικού έργου.

Σε ποιους απευθύνεται

Στον κύκλο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν παρακολουθήσει τον δεύτερο κύκλο ή όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μίας θεματικής ενότητας φωτογραφικού έργου, με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωσή του.Πρόγραμμα και Χώρος Διεξαγωγής

Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει 12 εβδομαδιαίες τρίωρες απογευματινές συναντήσεις (36 ώρες) που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (18.30 – 21.30). Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).

Έκθεση Φωτογραφίας Σπουδαστών

Στο τέλος του σεμιναρίου προτείνεται προαιρετικά η συμμετοχή στην ετήσια έκθεση που παρουσιάζει έργα σπουδαστών.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος Συμμετοχής & Τρόποι Πληρωμής

Το συνολικό κόστος συμμετοχής για τον τρίτο κύκλο είναι 300€. Η οριστικοποίηση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 100€ είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης είτε απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευ-Παρ 11.00-16.00). Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 100€. Με κάθε εγγραφή δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον τρίτο κύκλο, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευ-Παρ 10.00-15.30). Για την αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε να στείλετε σε ψηφιακή μορφή ένα δείγμα δουλειάς, το προτεινόμενο πρότζεκτ και συνοπτικά μια παράγραφο προηγούμενης εμπειρίας σχετικά με τη φωτογραφία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία
Τ: 210 9211751 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00), E: contact@hcp.gr